Bublanina
Bublanina
suroviny :
- 300 g cukru
- 6 vajec
- 150 g oleje
- 150 g mléka
- 435 g polh. mouky
- vanilkový cukr
- trochu citronové kůry
- 1 prášek do pečiva
- ovoce ( třešně, jahody,
- borůvky)
- postup :
-
Celá vejce ušleháme s cukrem +
vanilkovým cukrem + citronovou kůrou do
husté pěny (to neodbudeme, čím déle
šleháme, tím bude bublanina
nadýchanější).
Pak postupně přidáváme olej, mléko a
nakonec mouku s kypřícím práškem.
Vlijeme na vymazaný pekáč a poklademe
ovocem, které trochu poprášíme hladkou
moukou.
Pečeme na cca 180 stupňů
Bublanina je opravdu krásně nadýchanáa přitom není suchá. Příprava je rychlá .